Als diëtiste begeleid en ondersteun ik niet enkel mensen bij het vermageren. Ook voor volgende adviezen kan je bij mij terecht:
Wil je op een gezonde manier gewicht verliezen zonder het gevoel te hebben op dieet te zijn? Of ligt de focus niet op gewichtsverlies maar wil je vooral gezonder beginnen eten? Dan ben je hier alvast op het juiste adres.
Een hoge cholesterol of bloeddruk is iets waar veel mensen mee te maken krijgen. Als diëtiste op de hartrevalidatie van het ziekenhuis bezit ik de nodige vakkennis en knowhow om je hierin te begeleiden.
Als diëtiste geef ik advies over wat en wanneer je kan eten om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Ik help je op weg met heel wat praktische tools en productinformatie en bezorg je een uitgebalanceerd voedingsplan.
Bij een verkleiningsoperatie zijn bepaalde voedingsadviezen levenslang van toepassing als je wil dat de operatie succesvol blijft. Denk maar goede portiegroottes kiezen, dumpingklachten voorkomen,... Er is veel vraag naar ondersteuning hierin dus wees niet verlegen om hulp te vragen. Als diëtiste op de dienst abdominale chirurgie begeleid ik hierin wekelijks patiënten.
Het FODMAP-dieet dient om klachten van het prikkelbare darmsyndroom (PDS) te verlichten. We zoeken samen uit welke voedingsmiddelen je moeilijk kan verteren. Dit dieet wordt in fasen gevolgd en begeleiding door een diëtiste is belangrijk om de kans op voedingstekorten te vermijden.
Heb je een doorverwijzing van de huisarts of specialist omtrent voedingsadvies voor je kindje? Denk maar aan overgewicht, selectief eetgedrag, onvoldoende gewichtstoename,... Dan help ik je hier graag bij verder.
Als voedingsdeskundige en mama weet ik hoe belangrijk voeding is zowel voor, tijdens als na de zwangerschap. Ik geef uitleg over veilige en volwaardige voeding voor zowel mama als kind en helpt je mee ondersteunen bij eventuele vragen zoals gewichtstoename.
Op het dialysecentrum begeleid ik mensen met een verminderde nierfunctie of nierfalen. Het dieet wordt aangepast naargelang het stadium van nierinsufficiëntie. Denk maar aan de inname van eiwitten, zout, kalium en fosfor.
Een voedingsallergie of -intolerantie kan heel wat problemen veroorzaken. Blijf hier niet te lang mee rondlopen en vraag deskundig advies. Enkele voorbeelden hiervan zijn: koemelkeiwitallergie, lactose-intolerantie, notenallergie,... Dit gebeurt enkel op verwijzing van de arts.